don't let the stress break you

VETERANEN VOOR ONZE ZORGHELDEN IN DE FRONTLINIE

Het Coronavirus grijpt snel en agressief steeds verder om zich heen. Wat eerst een ver van ons bed show was en door velen als een ‘griepje’ werd bestempeld is nu uitgegroeid tot een wereldwijde crisis die zijn weerga niet kent. Het dagelijks leven is piepend en knarsend tot stilstand gekomen. De straten zijn leeg, veel winkels zijn dicht en dat duurt nu al weken lang en het einde is nog niet in zicht. 

Aan ons zicht onttrokken is een leger aan artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel 24/7 in gevecht met een ongrijpbare vijand en vechten zij als leeuwen en leeuwinnen voor onze gezondheid. Doorgaan zonder rust, dubbele diensten draaiend vanwege onderbezetting en daarbij hun eigen gezondheid in reëel gevaar brengend om anderen te helpen. Het roept bij ons veteranen bekende beelden op.

Op wie kan het medisch personeel in de frontlinie steunen in deze tijd? Vanwege hun vitale positie gelden er voor hen strikte restricties in het sociale verkeer. Immers: als zij ziek worden…

Bij wie kunnen zij de onvoorstelbare ellende waarmee zij nu dagelijks geconfronteerd worden ventileren, hun hart luchten, stoom afblazen en misschien hun persoonlijke angst delen? Hoe lang houden zij dit nog vol? Er zijn voor hen geen aflossingstroepen die het gevecht van hen overnemen. Voor hen bestaat er geen gevechtspauze.

Onze psychologen bij Eduquest en Educoach zijn ook allemaal veteraan. Wij hebben academische en praktische kennis en ervaring met het omgaan met acute stress en presteren onder zware omstandigheden. Vanuit die ervaring willen wij onze zorghelden ondersteunen. Over de vraag hoe wij het beste aan kunnen sluiten bij de mogelijke behoefte die jullie hebben. Concreet: wij bieden jullie emotionele ondersteuning aan -om niet en belangeloos – als dank voor jullie tomeloze, heldhaftige inzet in de grootste crisis waarin ons land zich bevindt sinds de Tweede Wereldoorlog. Bij ons kun je terecht d.m.v. een kort gesprek waarbij wij niet op de klok kijken om:

·      Volledig anoniem;

·      Stoom af te blazen; 

·      Een hart onder de riem gestoken te krijgen;

·      Tips te krijgen om duurzaam inzetbaar te blijven; 

·      Niet te bezwijken onder de enorme druk.

Hoe zit dat met privacy e.d? Geen zorgen! We vragen je niet naar je naam of waar je werkt. Er wordt geen dossier aangemaakt en wij leggen geen enkele informatie over je vast. Gesprekken worden ook niet opgenomen. Wat zijn de kosten? Wij brengen geen kosten in rekening. Wij psychologen/veteranen willen er gewoon voor jullie zijn. Omdat het moet en als waardering voor de offers die jullie voor ons allemaal brengen. Daarom kunnen jullie ons bereiken via onze websites met daarop onze contactgegevens. Wij hebben op werkdagen speciaal voor jullie twee tijdstippen gereserveerd waarop jullie kunnen inbellen:

10.00 -11.00 uur Educoach

16.00- 17.00 uur Eduquest

Houd vol helden, jullie staan niet alleen!Share this…